Kiek’n Gors Weekend

Beste allemaal,

Sinds een aantal jaren organiseren onze zeer gewaardeerde collega’s in Vlaanderen een lang weekend om grauwe gorzen en kiekendieven te zoeken in het mooie landschap van Haspengouwe. Een echte aanrader om naar toe te gaan en te genieten van het landschap, de gastvrijheid en enthousiasme voor akkervogels in Vlaanderen. Mocht je tijd en zin hebben meldt je dan vooral aan! Er is nog plaats.

Zie voor meer informatie hieronder.

Met vriendelijke groet,

Madeleine Postma

Uitnodiging

Beste akkervogelvriend,

Binnen een dikke twee weken gaat de vierde editie van Kiek’n Gors door. Wil jij er opnieuw bij zijn, maar vergat je je tot nog toe in te schrijven? Doe dat dan snel op www.grauwegors.be , we hebben nog een tiental plaatsen voor de weekendformule. Onderaan vind je de uitnodiging met praktische details. Opgelet, op 7 juni sluiten we de inschrijvingen af. Deelnemers krijgen spoedig een uitgebreide briefing met volledig programma.

Dagzoekers zijn natuurlijk ook welkom en kunnen inschrijven tot 12 juni.

Naar jaarlijkse traditie organiseert Werkgroep Grauwe Gors samen met Natuurpunt Studie en Regionaal Landschap Zuid-Hageland een zoekweekend voor akkervogels in de Haspengouwse kouters. Vier dagen lang slaan we opnieuw ons kamp op in de vierkantshoeve van Chapeauveau. Van daaruit kammen we in team de ruime regio af naar broedverdachte kiekendieven en brengen we het laatste bolwerk van grauwe gorzen in kaart. Daarnaast zetten we mini-onderzoekjes op zoals muizentellingen op vogelakkers en wordt vanuit observatietentjes de voedselkeuze van grauwe gors in beeld gebracht.

Het concept is oud-deelnemers bekend. Kiek’n Gors wordt ook dit jaar een sfeervolle samenkomst van tientallen gedreven vrijwilligers. Na het veldwerk schuiven we samen aan tafel en genieten we van Jess’ heerlijke kookkunsten. Hebben we een warme dag achter de rug, dan kunnen we (nieuwigheid dit jaar!) eerst verkoelen in het grote zwembad. ’s Avonds zijn er ofwel lezingen, maken we een wandeling op Outgaarden plateau of praten we bij tussen pot en pint aan het kampvuur. Een uitgebreid programma volgt nog op de website.

Meedoen?

Ook dit jaar zorgen de organisatoren voor kost en inwoon. Slapen kan in het zaaltje of in je eigen tentje dat je opslaat rondom de boerderij. Het zoekweekend start op donderdag 13 juni om 18u (avondeten voorzien) en eindigt op zondag 16 juni om 14u. Inschrijven is nodig want de plaatsen zijn beperkt. Voor het volledige weekend met overnachting en eten is er plaats voor zo’n 35 gemotiveerde tellers. Wie enkel overdag wil mee komen zoeken is natuurlijk ook welkom.

Schrijf je in via www.grauwegors.be en laat ons weten wanneer je komt en wie je eventueel mee brengt. Meer informatie nodig? Mail ons via freekverdonckt@yahoo.com of bel ons op 0496/253499

Heel graag tot dan!

Remar, Robin, Ben, Kjell, Hanne en Freek,

namens Werkgroep Grauwe Gors

MEER AGENDA