Vroege Vogels: broedende steppekiekendief

Steppekiekendief vrouw landt op prooipaal. Fotograaf: Hilbrand Schoonveld

In de uitzending van Vroege Vogels wordt aandacht besteed aan het feit dat het deze zomer een steppekiekendiefpaar opnieuw gelukt is jongen groot te brengen in een Groningse akker. De uitzending kan hier beluisterd worden, het interview met Madeleine Postma van Grauwe Kiekendief – Kenniscentrum Akkervogels begint bij 5:44 min.

Succes steppekiekendief in NL

In 2017 wordt er voor het eerst in Nederland officieel een broedend paartje steppekiekendieven vastgesteld. Ze brengen in een Groninger graanakker in een beschermd nest vier jongen groot. In 2018 mislukt een broedpoging van hetzelfde vrouwtje, toen heel uniek gepaard met een grauwe kiekendief. En nu in 2019 krijgt het verhaal rond de Nederlandse steppekiekendieven een zeer succesvol vervolg.

Lees meer
English version
Беларуская версія

Steppekiek C|3 in Spanje

Op 2 juni komt er groot nieuws uit Spanje: daar vinden de vermaarde onderzoekers en kiekendiefbeschermers Beatriz Arroyo en haar man François Mougeot (Spanish National Research Council | CSIC · Instituto de Investigación en Recursos Cinegéticos (IREC)) op hun zoektocht naar broedende velduilen in het noorden van Spanje een paartje steppekiekendieven met een nest.

Lees meer
English version
Беларуская версія

Het beschermde nest met zes jonge steppekiekendief.

.

Vrouwtje steppekiek geringd in Groningen met zwarte kleurring broedt dit jaar in Spanje. Fotograaf: François Mougeot

MEER AGENDA