Actueel

Laatste nieuws

Eerste gezenderde rode wouwen terug in Nederland

26-mrt-2020 De eerste twee gezenderde rode wouwen zijn sinds 23 maart terug boven Nederlands grondgebied. Op 1 maart was het jong (2KJ) uit Zutphen nog ver in Zuid-Frankrijk aan de Spaanse grens. Drie weken later door het luchtruim van Frankrijk, Luxemburg en België is die nu weer in de buurt van de plek waar hij uit het ei kroop.

Vacature: tijdelijke medewerker broedvogelmonitoring (GR)

21-mrt-2020 Grauwe Kiekendief – Kenniscentrum Akkervogels is een kennisorganisatie op het gebied van bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied, met een nationaal en internationaal netwerk. Kennis over de ecologie van de soort vormt de basis van een jaarronde bescherming.

Wat je kunt leren van uilenveren

20-mrt-2020 Op de overgang van akker en weiland zweven de nachtelijke jagers, ten minste afgelopen weekend. In een paar uur tijd werden er 13 uilen gevangen; 5 kerkuilen, 4 ransuilen en 4 velduilen!

Eerste wulpenfilmpje 2020

17-mrt-2020 Het eerste wulpenfilmpje van 2020 is een feit! Komend seizoen zullen we de perikelen rondom broedende wulpenouders in akkers en hun opgroeiende kuikens weer delen. Als je alles van vorig jaar terug wilt zien, kan dat ook!

Iedereen naar binnen of alleen naar buiten

16-mrt-2020 Ook iedereen van Grauwe Kiekendief – Kenniscentrum Akkervogels werkt in ieder geval tot 6 april thuis. Het veldwerk wordt uiteraard wel in de buitenlucht en individueel uitgevoerd. Dit betekent dat wij dus allemaal wel goed bereikbaar zijn!

Zonnige excursie en lezingenmiddag

10-mrt-2020 Na weken storm, regen en nog meer wind, was het zaterdag 7 maart zover; de zon straalde in een prachtige blauwe lucht en dat op de dag van onze lezingenmiddag en excursie in de ochtend onder leiding van Hans Gartner van Staatsbosbeheer.