Actueel

Laatste nieuws

Terug naar het Ahlenmoor

20-feb-2020 Al eerder maakte Gerd-Michael Heinze mooie foto's van gezenderde ruigpootbuizerd Janosch in de buurt van Cuxhaven in Duitsland. Echter besloot de betreffende ruigpootbuizerd het toch even erg spannend te maken.

Het uitzicht van velduil Romke

19-feb-2020 Het volgende stukje kan alleen met heel veel dank aan Marie-Odile Petretto worden geschreven. Zij doet onderzoek in het nationaal park Dghoumes in Tunesië. Gezenderde velduil Romke leek daar even rekening mee te houden.

Aftrap natuurinclusieve landbouw pilot Midwolder Bouwten

12-feb-2020 De natuurinclusieve landbouw pilot op de Midwolder Bouwten bij de Ennemaborg in de provincie Groningen is officieel gestart met de ondertekening van de pachtovereenkomst tussen Groninger Landschap en pachters én broers Adri en Jan Boonman.

Maak kennis met gezenderde ruigpootbuizerd Robbin

10-feb-2020 Afgelopen weekend keken we met vijf mensen al uren naar lege netten en volle velden met muizen en buizerds. Totdat er ’s middag tegen 3 uur ineens meerdere ruigpootbuizerds langs kwamen. De spanning liep in hoog tempo op.

“Nederlandse” Velduil trekt naar Libië

30-jan-2020 Velduilen staan bekend als echte nomaden, die door heel Europa de populatiedynamiek van hun prooidieren op de voet volgen. Voor het eerst werd een Velduil die in Nederland broedde met een GPS-zender tot naar Noord-Afrika gevolgd.

Jonge Nederlandse rode wouwen voorlopig nog in Zuid-Europa

28-jan-2020 In juni 2019 werden tien Nederlandse nestjonge rode wouwen uit vier verschillende provincies voorzien van een GPS-GSM logger. Alle gezenderde vogels vlogen succesvol uit, waarbij ze de eerste weken niet verder dan een paar honderd meter