ACTUEEL

Bezoek uit Engeland

2 juni 2023 - De Britse wulpenbeschermer Mary Colwell van Curlew Action was in Drenthe op bezoek om met onze collega Henk Jan Ottens ervaringen uit te wisselen in het veld. Mary is is bekend van haar boek Curlew Moon (2018), en momenteel bezig met een mooie missie om een Europees netwerk van wulpenonderzoekers en -beschermers op te zetten.

Drukbezochte Kiekenzoekdagen

25 mei 2023 - Onze jaarlijkse Kiekenzoekdagen in Flevoland (6 mei) en Groningen (20 mei) werden druk bezocht. Beide dagen vonden plaats onder mooie weersomstandigheden, leverden talloze bruikbare waarnemingen op en werden afgesloten met een gezamenlijk hapje en drankje.

Meld je aan voor onze jaarlijkse kiekenzoekdagen op 6 en 20 mei

24-apr-2023 Nu ook de grauwe kiekendieven ons land binnendruppelen is het moment aangebroken om territoria en nesten in kaart te brengen. Onze focus ligt vooral op grauwe en blauwe kiekendief, maar bruine kiekendief nemen we ook zoveel mogelijk mee en steppekiekendief zijn we natuurlijk altijd alert op. We hebben weer twee kiekenzoekdagen georganiseerd: één op 6 mei in Flevoland en één op 20 mei in Groningen.

UPDATE kiekendieven met zender op trek

10-apr-2023 De grauwe kiekendieven met zenders zijn onderweg naar het Noorden. De Frans-Nederlandse Herman en de Zweedse Anders zijn als eersten op pad gegaan. Van de bruine kiekendieven met zender zijn de eersten al in hun broedgebieden. Twee van de gezenderde bruine kieken uit Flevoland lijken daar samen gepaard te raken!

Veldseizoen MAS kent zonnige start


07-apr-2023 Alsof het zonnetje erop gewacht had, maar precies in de week dat de MAS-tellers het veld in gingen voor hun eerste ronde, werd het stralend blauw! Dat is fijn voor de tellers, maar ook voor het telproject, want de vogels zijn met deze omstandigheden prima waarneembaar.


30 maart Publieksavond Natuurrijke Slaperdijken te Groningen

27-mrt-2023 U bent van harte uitgenodigd voor de publieksavond ‘Natuurrijke Slaperdijken’ op 30 maart 2023 (graag wel aanmelden, zie link onderaan). Samen met Vogelbescherming Nederland en Landschapsbeheer Groningen hebben wij met financiering van het Waddenfonds in provincie Groningen een pilotproject gedaan om slaperdijken natuurrijker te maken.