Actueel

Laatste nieuws

Over de traditionele rolverdeling bij grauwe kiekendieven

02-nov-2019 Roofvogels kennen in het broedseizoen een traditionele rolverdeling tussen de seksen. Vrouwtjes broeden de eieren uit en verzorgen de jongen terwijl mannetjes voor het voedsel zorgen. Een voordeel van zo’n strikte taakverdeling is

Terugmelding bij Tarifa

01-nov-2019 Op 16 september reden Sue Brook en Martin Henstock (fotograaf) over een kleine boerenweg onder de Spaanse zon toen ze opeens een prachtige jonge vrouw grauwe kiekendief van rechts voorbij zagen vliegen.

Eerste Belgische Blauwe Kiekendief met zender de lucht in

24-okt-2019 Op woensdag 21 augustus 2019 werd voor het eerst in België een blauwe kiekendief uitgerust met een GPS-GSM datalogger. Ze kreeg de naam ‘Anna’ naar de dochter van Kobe Ruell, landbouwer uit Boutersem die sinds het eerste uur mee werkt aan Plan Kiekendief.

Crowdfunding reis Albert

23-okt-2019 Update: DOEL BEREIKT We kunnen met jullie bijdragen de kosten voor de reis van onze Senegalese counterpart Albert Dely Faye betalen. Hij heeft ons altijd geholpen tijdens de expedities naar Senegal en dankzij jullie hulp

Promotie Almut Schlaich!

14-okt-2019 Update: Wij zijn supertrots om te kunnen delen dat op vrijdag 11 oktober collega Almut Schlaich is gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft succesvol haar proefschrift “Migrants in double jeopardy – Ecology of Montagu’s Harriers on breeding and wintering grounds” verdedigd.

Volg bruine kiekendieven op trek

16-sep-2019 Dit najaar en aankomende winter 2019-2020 kunnen wij voor het eerst de trekroutes van bruine kiekendieven live laten zien! In de zomer van 2019 zijn 7 bruine kiekendieven in Nederland en Duitsland van GPS-GSM-zenders voorzien!