ACTUEEL

Struweel op de Slaperdijken in Noord-Groningen

06-jan-2021 Deze week plant Landschapsbeheer Groningen het laatste struweel op de slaperdijken in Noord-Groningen binnen het pilotproject 'Natuurrijke slaperdijken Groningen', in samenwerking met GKA en Vogelbescherming Nederland. Samen met de boeren kijken we uit naar het resultaat!

Ruigpootbuizerd heeft een gemakkelijke winter in muizenrijk Oost-Groningen

16-dec-2020 Rijd je op een winterdag door uitgestrekte akkerbouwgebieden, dan kun je hem tegenkomen: de ruigpootbuizerd. Net een slagje groter dan de buizerd, met langere vleugels en meer arendachtig met zijn bevederde poten. Een wintergast die de zomer in het hoge noorden doorbrengt.

Vacature Wetenschappelijk Medewerk(st)er

15-dec-2020 Voor de analyse van gegevens en rapportage aan opdrachtgevers zoeken wij ter aanvulling op ons bevlogen team een enthousiaste nieuwe collega in de functie van wetenschappelijk medewerk(st)er

Gek van kieken en meer

08-dec-2020 Kort geleden is onze nieuwsbrief verschenen. Hilvert Huizing vertelt daarin onder andere hoe een jonge grauwe kiekendief uit Flevoland in Oost-Groningen kan uitvliegen dankzij de hulp van vrijwilligers van GKA en de professionele zorg van de Fûgelhelling.

Landelijke Dag Sovon 2020

28-nov-2020 Voor de digitale Landelijke Dag van Sovon, delen collega's van Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels hun leukste ervaringen uit het veld tijdens onderzoek of beschermingswerkzaamheden van afgelopen jaar. Lees hier alles!

Vacature Databasebouwer/-beheerder

Wij hebben meer dan dertig zeer gevarieerde projecten lopen. Binnen deze projecten wordt een brede scala aan verschillende data verzameld, van ringgegevens en terugmeldingen tot nestgegevens, wintervogeltellingen en zenderdata. Voor het opzetten en beheren van databanken zoeken wij ter aanvulling op ons bevlogen team een enthousiaste nieuwe collega.