Actueel

Flevoland pakt de handschoen op en presenteert Actieplan Akkervogels

23-mei-2024 Er zijn dringend extra inspanningen nodig voor de akkervogels in Flevoland. Daarom hebben vijftien organisaties een Actieplan Akkervogels opgesteld. Er is een brede en integrale aanpak nodig om de dramatische achteruitgang van akkervogels te doen keren.

De laatste vogelrijke dagen in Marokko

25-april-2024 Ook de laatste dagen van de expeditie vlogen voorbij. Gelukkig zijn we droog gebleven de laatste nachten, ook al was het best koud en vochtig in de vroege ochtenduren. In de ochtend van de laatste volle velddag stond ons een aangename verrassing te wachten.

Midden in een Marokkaanse zandstorm met boerenzwaluwen

23-april-2024 De prooitransecttellingen gaan gestaag. We herhalen op zo veel mogelijk plekken de transecten die ook in april 2010 en april 2011 een keer geteld zijn. De reden hiervoor is dat we willen vergelijken hoe het habitat en de prooibeschikbaarheid sinds dien veranderd zijn.

Een veranderd Marokko: van steppe tot dadelpalmplantages

19-april-2024 - Sinds de laatste update zijn er drie dagen voorbij gegaan. En wat hebben we wel niet gezien en beleefd in deze korte tijd! En wat een route hebben we afgelegd. Vanaf Maatarka reden we tellend richting het zuidwesten waar we vlak voor Talsinnt in een droge rivierbedding in de bergen kampeerden.

Slaapplaatsen van zendervogels en de eerste braakbal!

17-april-2024 - Inmiddels hebben we onze tenten hier in Oost-Marokko voor de vierde keer opgezet. Naast een stuwmeer in het gebied waar de Deense zendervogel Jörn in 2011 een stopover gemaakt heeft, bij het toenmalige kamp. Naast ons horen we in het donker pleisterende steltlopers en watervogels roepen, wat een sfeer!

Het Marokko avontuur is begonnen!

13 april 2024 - Bij onze aankomst op het vliegveld van Oujda werden we hartelijk ontvangen door Khalid Bedhiaf, Mimoun Benala en Jamal Guebas, drie van de bestuursleden en tegelijkertijd oprichters van de vogelvrienden Oujda (Association Oujdie des amis d'oiseaux).