Een jaar later…

door Almut Schlaich

© Tilmann Doll

Niet te geloven dat het alweer een jaar geleden is dat ik gepromoveerd ben! Tijd om er even bij stil te staan, te berichten wat er ondertussen gebeurd is en jullie allemaal nog een keer te bedanken. Op de een of andere manier is de tijd heel snel voorbij gegaan. Na de promotie had ik in januari van dit jaar mijn late “zomervakantie” die we gebruikten om de verhuizing van onze spullen en al onze dieren naar ons nieuwe huis in Bellingwolde te voltooien. Die tijd was ook nodig en wat waren we blij toen alles op één adres was! Inmiddels zijn we hier al helemaal gewend en voelen mens en dier zich zo thuis alsof we nooit ergens anders gezeten hebben. Echter duurde het nog een hele tijd tot ik eraan toe kwam alle cadeau ’s en kaarten die ik voor mijn promotie gekregen had uit de verhuisdoos te halen en nog een keer rustig te bekijken. Dat kwam er pas van tijdens de zomervakantie van dit jaar in september toen ik mijn thuiskantoor goed ging inrichten. En wat heb ik nog een keer genoten! Ik zit hier nu thuis op kantoor tussen de mooie schilderijen, kalenders en beelden. En ik kijk er na uit om deze winter in de boeken die ik gekregen heb te lezen! Ondertussen hebben we natuurlijk ook nog een druk broedseizoen achter de rug, maar dankzij mijn nieuwe kijker had ik nog meer plezier aan het observeren van de kiekendieven. Verder hou ik me momenteel bezig met het slaperdijken project, uitwerken van data en schrijven van rapporten en artikelen. Genoeg te doen de komende maanden en natuurlijk kijk ik er nu al na uit als de kiekendieven weer deze kant op komen.

Bij deze wil ik jullie allemaal nog een keer hartelijk bedanken voor jullie steun, komst en cadeau ’s voor mijn promotie. Als ik zie hoe het op dit moment in het Academiegebouw gaat (promovendus zit bijna alleen in de zaal, de rest is online) ben ik extra dankbaar voor deze mooie dag vorig jaar. Ook Albert geniet in Senegal nog steeds van de telescoop die hij dankzij Vogelbescherming Nederland op mijn promotiefeest mocht ontvangen. Hij gebruikt hem voor observaties op de slaapplaatsen van grauwe kiekendieven vlak bij zijn dorp! Dat hij erbij kon zijn vorig jaar was heel bijzonder, ook hiervoor nog een keer hartelijk bedankt aan iedereen die bijgedragen heeft om dit mogelijk te maken. Tot snel weer in het veld en blijf gezond!

door Almut Schlaich

© Albert Dely Faye