Even (opnieuw) voorstellen…

door Sylvia de Vries

Ik ben Sylvia de Vries (30 jaar) een geboren en getogen Groninger. Bijna twee jaar heb ik nu mijn Master Ecologie en Evolutie behaald aan de RuG. Daar werd ik, tijdens een studieproject in 2012 om muizendichtheid te bepalen in de Oost-Groningse akkers, smoorverliefd op de grauwe kiekendief en de mensen die zich onvermoeibaar inzetten voor zijn behoud.

Sinds dat project in 2012 is het alleen maar erger geworden en ik kan nergens meer heen zonder een verrekijker in mijn rugzak. Mijn liefde heeft zich uitgebreid naar vogelsoorten over de hele wereld, al heeft elke soort kiekendief een speciaal ingerichte kamer in mijn hart. Als het uiteindelijk donker wordt en de vogels gaan naar bed, dan verschijnt het nachtvlinderlaken of mijn batdetector om vleermuizen te inventariseren voor advies- en ingenieursbureau Ecogroen.

Sinds 1 april kan ik ook zeggen dat ik werk voor Grauwe Kiekendief – Kenniscentrum Akkervogels. Dat is zonder overdrijven een droom die uitkomt en het is magisch onderdeel te zijn van dit team. Voor nu zal ik me enkele dagen per week vooral bezig houden met alles omtrent communicatie zoals Twitter, Facebook, onze vernieuwde website en natuurberichten. Uiteindelijk zal dit zich ook uitbreiden naar databeheer en hopelijk veldwerk. Ondertussen doe ik in mijn vrije tijd een ringopleiding en hoop op een dag op die manier ook zelfstandig bij te dragen aan onderzoek naar akkervogels.

Vuurgoudhaan 21 september geringd bij VRS Schiermonnikoog

Daar werd ik smoorverliefd op de grauwe kiekendief (en de mensen die zich onvermoeibaar inzetten voor zijn behoud)

Sperwervrouw 9 april gevangen bij VRS Eemshaven