Laatste nieuws over de wulp ...

Laatste nieuws over de wulp

28-mei-2019 Om te controleren of de zender van het wulpenkuiken waarvan vorige week het signaal van een buizerdnest leek te komen ook daadwerkelijk daar te vinden was, is Henk Jan Ottens afgelopen zondag eens een kijkje gaan nemen op het nest. Hij maakte een interessant filmpje waarin de drie buizerdjongen in ieder geval onverstoorbaar lijken ondanks het onverwachte bezoek. Hun dieet blijkt ook heel gevarieerd te zijn… En zo wordt het gezegde de een z’n dood is de ander z’n brood wel weer heel letterlijk weergegeven in de natuur. 

Van de wulpenkant hebben we nog meer goed nieuws te melden want een broertje of zusje van het verorberde jong op het buizerdnest, is levend teruggevonden en blijkt al aardig gegroeid te zijn!

Al de updates over dit lopende onderzoek met interessante beelden uit het veld zijn ook chronologisch terug te vinden, net als een fotoverslag van hoe dit onderzoek nou precies verloopt.

Dit onderzoek is in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door: het Bettie Wiegman Fonds, de Nationale Postcode Loterij, Prins Bernard Cultuurfonds, Provincie Drenthe, Het Drents Landschap, WMD Drinkwater en Vogelbescherming Nederland.

 

Nieuws Categorieën