Afscheid van collega Oike

door Madeleine Postma

In het voorjaar hebben we afscheid genomen van onze collega Oike. Ze heeft een andere baan gevonden bij Landschapsbeheer Groningen, waar ze nu als landschapsecoloog werkt.

Haar functie bij ons omschreef Oike vaak zelf als ‘kantoormiep’. Daarmee deed ze afbreuk aan al het werk en het soort werk dat ze verzette. Naast inderdaad kantoormiepklussen verzorgde ze de sociale media, was altijd van de partij op vrijwilligersdagen, was altijd in onze informatiestandjes aanwezig, voerde redactie over alle uitgaande rapporten, was project ondersteunend, deed de administratie, woonde besprekingen bij met allerlei partijen van overheid tot individuele boeren enzovoort. Ze stak ook graag haar handen uit de mouwen bij buitenprojecten zoals het planten van struweel op velddagen en bij het onderhoud van landschapselementen bij bijvoorbeeld Boerenbuitengebied. En dan niet te vergeten haar hulp en bijdrage aan de catering tijdens onze velddagen. Menigeen kent haar vermaarde pompoensoep! (klik hier voor het recept)

Kortom ze was absoluut geen kantoormiep maar een duizendpoot! Zij zorgde ervoor dat wij allemaal naar buiten konden. Oike, bedankt voor je tomeloze inzet. Heel veel succes bij Landschapsbeheer Groningen! We gaan elkaar zeker nog tegenkomen en samenwerken aan onder andere het project Slaperdijken. Tot ziens!

Kortom ze was absoluut geen kantoormiep maar een duizendpoot!

In Dickensstijl of huisstijl, Oike was altijd aanwezig in onze infostands