Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels (GKA) is een kennisorganisatie op het gebied van de bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied met een nationaal en internationaal netwerk.

Foto: Rein Hofman

ACTUEEL

Vroege Vogels Radio: Onderzoek Watergangenbeheer

07-jun-2021 Afgelopen zondagochtend vertelden Paul Hendriks van Waterschap Hunze en Aa's en collega Henk Jan Ottens in de uitzending van Vroege Vogels Radio over ecologisch watergangenbeheer en ons onderzoek naar de effecten op (broedende) akkervogels.

Vliegvlug in de Zegenpolder en nieuwe kansen

02-jun-2021 Het broedseizoen is voor de kieviten in het Buijtenland van Rhoon in volle gang. Afgelopen week vloog het eerste kuiken vliegvlug door de polder, geringd in één van de eerste legsels in april. Helaas is dit één van de weinigen van de eerste legronde, die de kwetsbare kuikenfase heeft overleeft.

AGENDA


In Drenthe zijn ook dit jaar door de wulpenbrigade tientallen wulpennesten in akkers en weiden beschermd. Van meer dan 25 van deze nesten zijn wulpenkuikens uitgerust met een radiozender om voor het 3e jaar ontwikkeling, overleving & habitatgebruik te volgen.

I.s.m. @LBDrenthe https://t.co/b7YwXl1BsG
grauwekiek photo

GRAUWE KIEKENDIEF - KENNISCENTRUM AKKERVOGELS

Grauwe Kiekendief – Kenniscentrum Akkervogels (GKA) is een kennisorganisatie op het gebied van de bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied met een nationaal en internationaal netwerk. Kennis over de ecologie van de soort vormt de basis voor een jaarronde bescherming. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan onze organisatie.