Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels GKA is een kennisorganisatie op het gebied van de bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied met een nationaal en internationaal netwerk.

ACTUEEL

Jonge Nederlandse rode wouwen in eerste levensfase vaak in Duitsland

23-sep-2020 GPS-data van jonge rode wouwen uit Nederland laat na het eerste jaar van de studie zien dat de vogels in het broedseizoen vooral de geboorteregio’s gebruiken, en daarnaast gebieden bezoeken in buurlanden waaronder Duitsland en België. Tot dusver opgetreden sterfte duidt op veelal onnatuurlijke doodsoorzaken waaronder verstoring, verkeersslachtoffers en aanvaringen met windturbines.

Wulpenkuiken H94 dankzij hulp van de Fûgelhelling alsnog uitgevlogen

08-sep-2020 Het leven van wulpenkuikens gaan niet over rozen. Toch zijn erbij die met een beetje geluk vliegvlug worden. Sommige vogels hebben echter meer nodig dan geluk in de vorm van hulp van Stichting vogelasiel de Fûgelhelling.

AGENDA


Grauwe kiekendief Clyde uit Zweden vloog na 250 km over de Oostzee nog eens van Marseille direct naar Algerije, een tocht van 700 km over de Middellandse Zee. Na minder dan 21 uur vliegen, gemiddeld 35 km/u, bereikte hij weer het vaste land.

https://t.co/2uLtv494US https://t.co/Nkp7ISp8s8
grauwekiek photo

GRAUWE KIEKENDIEF - KENNISCENTRUM AKKERVOGELS

Grauwe Kiekendief – Kenniscentrum Akkervogels (GKA) is een kennisorganisatie op het gebied van de bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied met een nationaal en internationaal netwerk. Kennis over de ecologie van de soort vormt de basis voor een jaarronde bescherming. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan onze organisatie.